Næsten alle former for tandbehandling kan foretages i fuld narkose.
Der skal gøres opmærksom på at nogen former for tandbehandling kræver flere besøg, hvorfor det kan være vanskeligt at udføre hele behandlingen i fuld narkose. Vi har dog gode erfaringer med at tage den som du frygter mest i fuld narkose og så klare resten uden narkose.
Ja det kan du sagtens, det er en af de behandlinger vi hyppigst foretager under fuld narkose. Før behandlingen kræver det grundig røntgen diagnostik, ligesom hvis tanden blev fjernet under lokalbedøvelse.
Du behøver ikke vente på protesen, alt afhængigt af hvad du aftaler med din teknikker, foretrækker mange af vores patienter at kører direkte fra narkosen ud og hente protesen og få den i.
Ja det er muligt, men du skal være opmærksom på at du efterfølgende måske skal have justeret fyldningerne i højden da dette kan være svært under narkose, da du sover.
Det meget normalt at være træt efter narkosen, og der vil alt efter den tandbehandling du har fået være nogle smerter. Du får typisk lidt ondt i næsen efter behandling pga slangerne fra narkosen. Du får udskrevet recept på smertestillende så du er smertedækket efter behandlingen
Ja, hvis der er nok knogle til at indsætte tandimplantater, kan vi indsætte tandimplanter til at fastgøre protesen på.
Tænderne kan sagtens renses grundigt under fuld narkose, men har du behov for parodontose behandling er det sjældent nok at få en behandling, der går man typisk til kontroller hver 3. – 4. måned hvor man også får renset.
Ja, vi har gode erfaringer med at indsætte den del der skal sætte i kæben under fuld narkose, og efterfølgende tage aftryk og monterer kronen på implantatet uden narkose.
Ja du skal have en til at hente dig efter narkosen, da du ikke selv er i stand til at komme hjem efter.
Inden narkosen kontakter vores narkoselæge dig med henblik på en individuel helbredsvurdering. Du vil også få reglerne for narkose forklaret, så som fasteregler m.m.
Narkose til tandbehandling udføres som intravenøs anæstesi (injektionsmetoden) med propofol. Ved anæstesien foretages altid monitorering, pulsoxymetri, kapnografi, ekg og blodtrykskontrol af narkoselægen og en narkosesygeplejeske.
Under selve narkosen vil du til kontant være overvåget af en erfaren narkoselæge og narkosesygeplejerske. Lægen påsætter apparatur, som måler din krops vigtigste funktioner og giver advarsler, såfremt der er noget galt. Er man en i øvrigt rask person, er der kun en minimal risiko for komplikationer i forbindelse med selve narkosen. Er du usikker, formidler vi gerne en kontakt til narkoselægen for en uddybende snak.
For en god ordens skyld vil jeg gøre opmærksom på, at tidsforbruget er meget svært at forudse, du må derfor være indstillet på ventetid.